Får I nok ud af EG Bolig?

Hvis I bruger EG-bolig i jeres boligadministration, er dette indlægget for dig. Særligt hvis du sidder med et ønske om at bruge jeres data til at optimere jeres forretning. Det kan være alt fra at gøre asset managers og CFO-kontoret mere produktive i dagligdagen, til konkret optimering af tomgang, restance eller lejers livstidsværdi – Mere om det senere. 

Til alle jer andre: EG Bolig er at af de mest udbredte ejendomsadministrationssystemer i Danmark. Det er centralnervesystemet i administrationen. Alle transaktioner løber ind og ud af netop EG bolig. 

Derfor er det også værd at bruge noget tid på at undersøge hvordan brugere af EG kan få mest muligt ud af systemet. I dette blogpost vil jeg vise hvordan en dataplatform har løftet værdien af EG-bolig, hos en kunde, ved at give nye indsigter, overblik og muligheder for at reagere – datadrevet. 

Inden vi går videre er det vigtigt at forstå at EG bolig først og fremmest er et administrativt system. Det er altså ikke for at kritisere eller på nogen måde antyde at folk skal overveje at skifte EG ud. Du kan læse mere om forskellen på administrative og analytiske systemer her: LINK

 

Konkrete eksempler

Det er jo alt sammen meget fint. Men hvordan ser det ud? Selvom alle administrationer er forskellige kan det være interessant at se hvad man kan få ud af EG med en data platform. Jeg har her udvalgt tre eksempler som alle skaber konkret værdi. De er yderligere alle live og fungerende hos en kunde idag.  Vi har her blot scramblet data og anonymiseret dashboardet ift. farver, logo osv. 

Restanceoverblik

Har I et live opdateret overblik over hvem der skylder jer penge lige nu?

Automatisér overvågning og opdatering af restante beløb for hver enkelt lejer på daglig basis. Giv administrationen et konstant og opdateret overblik over, hvilke lejere, der har udestående betalinger, hvor meget og deres betalingshistorik. 

Administrationen kan følge op mere effektivt, ledelsen får real-time indsigt i forretningsperformance og fuld transparens om hvem der skylder penge. 

Lejertilsvar

Har I et overblik jeres kvm-priser på tværs af jeres lejemål? Hvad med fordelingen mellem antennebidrag, aconto, leje og garage. Få overblik over alle jeres lejemål og identificer muligheder for at hæve lejen hvor det giver mening. 

 

Månedsrapportering

Automatisér månedsrapporteringen via analyse og præsentation af økonomiske data i form af rapporter og grafer. Få adgang til opdateret, finansiel information med det ønskede interval uden at bruge tid på manuel rapportering.  Det her er virkelig en time-saver!

Og det er bare starten

Jeg håber at de her eksempler giver inspiration til hvordan I kan få mere ud af jeres EG Bolig. Og det her er kun starten. Når først du har styr på din EG-data mulighederne er uendelige. Hvad for forretningsproblemer kunne du godt tænke dig at få et bedre overblik over?

 

Hvorfor skal I have en data platform oven på EG?

Forudsætningen for at få mere værdi af EG, er en dataplatform. Fordelen ved at lægge en dataplatform ovenpå, er grundlæggende at I kan vride den data som du genererer på præcis den måde I har brug for. Inden vi kommer så langt, er det vigtigt at forstå kompleksiteten i moderne boligadministration. 

Alle organisationer er forskellige, har forskellige fokus og særlige kendetegn. Nogle laver asset deals, mens andre fortrækker sharedeals  – ofte en kombination.

Nogle administrerer kun egen portefølje, mens andre kun administrer andres bygninger – ofte en kombination. 

Nogle har en udfordring med at inddrive restance fra lejere, mens andre kæmper med at nedbringe tomgang – Ofte en kombination. 

Alt den kompleksitet gør det svært at bruge standardiserede rapporter (som EG selv tilbyder en smule af).  Det er netop det problem en dataplatform løser. Lad os tage fordelene en af gangen. Med en dedikerede dataplatform får du: 

  • Du får datarapporter som passer til DINE forretningsbehov 

 
  • Du får ejerskab og kontrol over din data. Slut med at kæmpe med udtræk i Excel 

 
  • Du bliver klar til fremtiden, hvor højkvalitetsdata bliver afgørende for din succes.

 

 

Ræk ud hvis du vil høre mere. 

PS. Bruger I Unik? Ikke noget problem. Når først I har kontrol over jeres data, er mulighederne præcis de samme? – Lige nu søger vi en partner til at lave netop et data warehouse med udgangspunkt i Unik Data. Læs mere her:

LinkedIn

Mvh. Mikkel 

Relateret Posts

Kommerciel
Mikkel Skjoldager

Får I nok ud af EG Bolig?

Hvis I bruger EG-bolig i jeres boligadministration, er dette indlægget for dig. Særligt hvis du sidder med et ønske om at bruge jeres data til

Læs mere
Teknisk
Mikkel Skjoldager

Et styk data mesh, tak!

I vores snakke støder vi nogle gange på spørgsmål om data mesh, som en moderne dataarkitektur til håndtering af data i komplekse organisationer. Det virker

Læs mere